خرابی دکمهها و ولومهای دستگاه میتواند مشکلات مختلفی را برای تلفن همراه به وجود بیاورد ؛مثلاً خراب شدن کلید پاور باعث خاموشی کامل دستگاه شده و گوشی به هیچ عنوان راهاندازی نخواهد شد و یا خرابی دکمههای ولوم باعث کار نکردن ولومهای کم و زیاد دستگاه خواهد شد بهوسیله دستگاه مولتی متر شما میتوانید خرابی این کلیدها را تشخیص داده و در مرحله بعد شروع به تعویض و یا تعمیر دکمه ولوم گوشی ها کنید ما در این مقاله قصد داریم در مرحله اول با نحوه تست کلید ولوم گوشی با دستگاه مولتی متر آشنا شویم و سپس شروع به تعمیر دکمه ولوم گوشی بهوسیله دستگاه هیتر و یا هویه کنیم. شما برای فراگرفتن تعمیرات تخصصی دکمه گوشی میتوانید به دوره تعمیرات قطعات گوشی که زیر مجموعه آموزش تعمیرات موبایل میباشد مراجعه نمایید.
انواع دکمههای ولوم گوشی
قبل از تعمیر دکمه ولوم گوشی بهتر است که انواع دکمه ها را بهتر بشناسیم دکمههایی که به اسم میکروسوئیچ آنها را میشناسیم به شکلهای مختلفی به برد تلفن همراه متصل هستند نوعی از این ولومها به شکل قطعات دیپ به برد تلفن همراه مونتاژ شده اند این مدل از کلیدها بیشتر روی گوشیهای قدیمی به کار برده شده و کمتر برای گوشیهای امروزی استفاده میشوند.
نوع دیگری از دکمههای ولوم و یا پاور حالت فلتی دارند این میکروسوئیچها روی فلت مونتاژ شدهاند و در انتها فلت به مین برد متصل شده است.
تست کلید ها بوسیله مولتی متر
پس از تست کلید سراغ تعمیر دکمه ولوم گوشی می رویم برای تست کلیدها شما میتوانید از دستگاه مولتی متر کمک بگیرید مولتیمتر را در رنج بازر قرار میدهیم و دو پراب قرمز و مشکی را به پایههای پشت کلید متصل میکنیم در حالت عادی و زمانی که کلید سوئیچ نشده است صدای بوقی از دستگاه مولتی متر نخواهیم شنید ؛اما زمانی که شروع به سوئیچ کردن کلید میکنیم صدای بازر دستگاه را خواهیم شنید و این نشان از سلامت کلید دارد.
برای تست سلامت کلیدهای روی فلت نیز همانند شیوه قبلی عمل میکنیم تنها تفاوت در شکل ظاهری کلید است این کلید دارای دو پایه کنارههای خود میباشد پس برای تست دو پراب مولتی متر را به پایههای کناری کلید متصل کرده و شروع به تست کردن آن میکنیم بعد از تشخیص خرابی سراغ تعمیر دکمه ولوم گوشی می رویم.
تعمیر دکمه ولوم گوشی (DIP)
زمانی که متوجه خرابی این مدل از کلید شدهایم باید کلید مربوطه تعویض شود و کلید معیوب را با یک کلید سالم تعویض می کنیم این کلید ها قابلیت ترمیم شدن را ندارند برای تعویض این کلیدها میتوانید از دستگاه هیتر و هویه کمک بگیرید در مرحله اول نیاز به جدا کردن این کلید با دستگاه هیتر دارید شما میتوانید هیتر را در دمای ۳۸۰ درجه قرار دهید مقداری خمیر فلاکسی به پایه کلید اضافه کنید تا قطعه راحتتر جدا شود و در مرحله بعد پس از چند ثانیه حرارت دادن به کلید میتوانید آن را بهوسیله پنس جدا کنید قلعهایی که از قبل روی برد وجود داشتند را بهوسیله سیم قلعکش و هویه تخلیه کرده و بهوسیله سیم قلع و هویه قلع این قسمت را مجدداً شارژ کنید.
اما برای نصب کلید جدید شاید حرارت مستقیم کمی شما را دچار چالش کرده و باعث ذوب شدن کلید شود برای نصب راحتتر این قطعه میتوانید از حرارت غیر مستقیم استفاده کنید به صورتی که برد را روی لبه میز کار قرار دهید کلید را در جایگاه خودش بگذارید و هیتر را در فضای پشت برد قرار دهید و حرارت را اعمال کنید در حین حرارت دادن حواستان به قطعات دیگر نیز باشد بعد از چند ثانیه حرارت گرما به پایههای قطعه رسیده و باعث ذوب شدن قلع آن میشود و بهراحتی میتوانید قطعه را روی برد نصب کنید در صورت اینکه مراحل گفته شده را با دقت انجام دهید تعمیر دکمه ولوم گوشی به درستی انجام خواهد شد.
تعمیر دکمه ولوم گوشی (روی فلت)
برای تعمیر دکمه ولوم گوشی روی فلت در مرحله اول نیاز است که شما فلت کلید پاور و یا ولوم را از شاسی دستگاه جدا کنید این فلتها بهوسیله یک چسب بسیار ضعیف به شاسی دستگاه متصل شده است پس در این مرحله بهوسیله یک جسم تیز مثل تیغ شروع به جدا کردن فلت میکنید مراقب باشید فلت پاره نشود در مرحله بعد سراغ تعویض کلید دستگاه میرویم.
چون که تعویض این مدل از کلیدها میتواند دارای چالشهای خاص خود باشد در این شرایط شما میتوانید از دستگاه هویه برای تعویض کردن آن کمک بگیرید باید فلت کلید پاور دستگاه را روی بدنه هویه قرار دهید تا از گرمای ایجاد شده برای ذوب شدن قلع استفاده کنید برای اینکه کار سریعتر انجام شود مقداری خمیر فلاکسی روی پایههای قطعه اضافه کنید پس از چند ثانیه قلع قطعه ذوب شده و می توانید آن را بوسیله پنس جدا کنید.
در مرحله بعد قلعهای اضافی که روی سطح برد قرار گرفته را بهوسیله سیم قلع کش و هویه کاملاً پاک کنید و با خمیر قلع شروع بهاضافه کردن قلع جدید روی فلت کنید کلید جدید را روی فلت قرار دهید و با همان شیوه قبلی و با کمک هویه شروع به نصب کلید روی فلت و تعمیر دکمه ولوم گوشی کنید.
کلام آخر
اگر روشهای گفته شده را به درستی و مرحله به مرحله انجام دهید شما خواهید توانست بهراحتی کلید پاور و یا ولومهای دستگاه را تعویض کنید اما اگر مایل به کسب تجربه بیشتری در این مبحث هستید به شما شرکت در دورههای تعمیرات موبایل آموزشگاه پل از مباحث پایه تا پیشرفته همراه با عیبیابی و نقشه خوانی را پیشنهاد میکنیم و همچنین خواهید توانست تجربه تعویض کلید همراه با سایر اجزا گوشی را داشته باشید.
و در پایان چنانچه به سایر مباحث مرتبط با تعمیرات موبایل علاقه مند هستید و تمایل دارید به عنوان تعمیرکار حرفه ای در این زمینه شروع به کار نمایید، می توانید با مراجعه به سایت مجتمع آموزشی پل، در یکی از دوره های حضوری یا آنلاین، با عنوان دوره سخت افزار موبایل و آموزش آنلاین تعمیرات موبایل ثبت نام نموده و با شرکت در این دوره ها، با نحوه تعمیر خرابی گوشی ها آشنا شده و با دریافت مدرک فنی و حرفه ای وارد بازار کار شوید.