×
کاربر مهمان
ورود | عضویت

آموزش تعمیر مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر

آموزش تعمیر مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر

امروزه کامپیوتر و لپ تاپ‌ها از کاربردی‌ترین لوازم حال حاضر برای افراد عادی و شرکت‌ها محسوب می‌شوند و به دلیل استفاده مکرر از آنها دچار خرابی‌های متفاوتی شده در خیلی زمان‌ها مشکلات آنها به راحتی قابل رفع نیست.
ممکن است در اکثر شرایط شما با تعویض یک قطعه مشکل خود را برطرف کنید؛ اما زمان‌هایی می‌رسد که مشکل شما به مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر ختم می شود.
در این زمان نیاز است تا تعمیراتی سطح بالا را برای کامپیوتر و لپ تاپ انجام دهید. باید بدانید که کار در این سطح نیاز به تجربه و دقت بسیار زیادی است و به راحتی قابل انجام نیست؛ چون باید از علم الکترونیک آشنایی داشته و ساختار مادربرد لپ‌تاپ و کامپیوتر را بشناسید.
در بعضی زمان‌ها نیز نیاز است تا به سراغ نقشه بروید و از آنها برای شناسایی خرابی در مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر استفاده کنید.
از آنجایی که خرابی مادربردهای لپ‌تاپ و کامپیوتر شامل خیلی مشکلات می‌شود و به بخش‌های مختلفی مرتبط خواهد شد ما قصد داریم تا یکی از رایج‌ترین مشکلات را که ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد مورد بررسی قرار دهیم.
باید بدانید که خرابی سوکت‌ها در مادربرد لپ تاپ و کامپیوتر از رایج‌ترین نوع خرابی محسوب می‌شود و دلیل آن نیز استفاده مکرر کاربر از آنهاست.
از آنجایی که بعضی از آنها بر روی برد قرار گرفته و تعویض آنها به مراتب سخت‌تر است، ما قصد داریم تا یکی از این سوکت‌ها را یعنی پورت hdmi در مین بورد لپ‌تاپ را مورد بررسی قرار دهیم.
در ادامه با ما همراه باشید تا از ساختار کلی پورت HDMI، خرابی‌های آن و همچنین نحوه رفع آنها آگاه شویم.

تعویض پورت HDMI در مین برد لپ تاپ

یکی از پورتهای استاندارد در لپتاپ برای انتقال صدا و تصویر پورت HDMI است که نام کامل ان HIGH DEFINITION MULTIMEDIA INTERNET است و امکان همزمان انتقال صدا، تصویر و پهنای باند زیاد، همچنین ارسال تصویر و صدا با وضوح بالا و امکان ارسال مشخصات صدا و تصویر بدون فشرده سازی از ویژگی های این پورت است. از ان در کنسول های بازی، دوربین های فیلم برداری و دی وی دی پلیر و… می توان استفاده نمود. HDMI در لپ تاپ نسبت به سایر ورودی ها نظیر درگاه آنالوگ، کیفیت صدا و تصویر بالاتری دارد. در واقع هر کابل HDMI کاری معادل با فعالیت سه کابل Component video  و شش کابل صدای آنالوگ انجام می دهد. رابط استاندارد این پورت کابل HDMI است که در متراژهای 1 و 1.5 متری وجود دارد. بستگی به کاربرد استفاده طول آن به 40 متر هم می رسد. زمانی که متراژ های بالا مورد استفاده قرار می گیرد به دستگاه های تقویت سیگنال احتیاج است.
سرعت تبادل اطلاعات این پورت به 10 گیگ در ثانیه می رسد. با توجه به جدیدتر بودن HDMI امروزه در دستگاه های جدید جایگزین VGA شده است که وضوح تصویر بالاتری دارد. چون از انتقال داده های تصویری بیشتری تحت پهنای بزرگ تری پشتیبانی می کند.

تعویض پورت HDMI بسیار تخصصی و مربوط به بخش مادربرد لپ تاپ ها و کامپیوترها می باشد. برای اینکه بتوانید با تمام قطعات مادربرد لپ تاپ آشنا شوید، بهتر است در دوره تخصصی شرکت نمایید. در صورت نیاز می توانید به صفحه آموزش تعمیرات لپ تاپ بروید و از آنجا شرایط و هزینه دوره و همچنین سرفصل های تخصصی را مطالعه نمایید تا با اطمینان کامل در دوره ثبت نام کنید.

حداکثر رزولوشن 2160*3840 که همان 4K است. البته در پورت های HDMI جدیدتر می توانند تا 10K را با سرعت 120 فریم در ثانیه را انتقال دهد.
در صورت استفاده از HDMI کابل های کمتری استفاده می شود. زیرا صدا و تصویر روی یک کابل مشترک است.
همچنین برای کاهش سرقت های ویدیویی می توان از پروتکل های رمز گذاری شده استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ

سایز پورت HDMI

سایز A دارای 19 پین است و در سه استاندارد EDTV و HDTV و SDTV استفاده می شود و پرکاربرد ترین است.
سایز B دارای 29 پین است و تاکنون استفاده نشده است.
سایز C دارای 19 پین و مینی نام دارد و در ابزارهای قابل حمل بکار می رود و برای HDMI 1.3 تعریف شده است.
سایز D دارای 19 پین بوده و کوچکترین سایز است و به ان میکرو گفته می شود.

اشکالات رایج پورت HDMI

  • عدم نمایش صدا و تصویر در خروجی پورت یا دستگاه نمایش خروجی تصویر
    عدم اتصال کابل HDMI به پورت بعلت خرابی پورت
    اشکال در نمایش تصویر دستگاه خروجی تصویر

تعویض پورت HDMI در لپ تاپ و کامپیوتر

خرابی های HDMI اگر قابل تعمیر نباشند مانند شکستگی پورت، نیاز به تعویض قطعه متناسب با نمونه اصلی است. و در صورتیکه این اشکال مشخص شد در درجه اول باید اتصالات مربوط به ورودی بررسی شود از نصب و عملکرد درایور گرافیک و یا صفحه نمایش مطمئن شد. اگر مشکل بوجود آمده از این بخش ها نبود باید دستگاه باز شود  و بازدید شود و در ابتدا قطعه سوکت HDMI خریداری شود سپس به پایه پورت خراب قلع اضافه شود.
گاهی هم ممکن است در کیفیت های تصویر رنگ های مشکی کم رنگ دیده شوند. در این حالت مشکل ارتباطی به HDMI ندارد. مشکل تبدیل دیتا به رنگ است که وظیفه کارت گرافیک دستگاه است.

مرحله بعدی استفاده از دستگاه هیتر برای جدا کردن پورت HDMI از برد است.

در تصویر زیر سوکت از برد جدا شده است اما ممکن است بعضی از پایه ها از برد کنده شده باشند.

در مرحله بعد پایه سازی توسط سیم کشی انجام می شود چون تعدادی از پایه های تراکینگ برد کنده شده اند که استفاده نادرست از سوکت باعث این اشکال می شود.

بیشتر بخوانید: تعمیر پیکسل سوخته لپ تاپ

در تصویر زیر پایه های سوکت توسط هویه لحیم کاری می شوند.

در انتها تمیزکاری انجام شده و سپس تست انجام می شود.

کلام آخر

قبل از خرید مادربرد دقت کنید بر اساس فعالیت خود و همچنین کاربردی که برای شما دارد بردی را انتخاب کنید که پورت های لازم را در اختیار شما قرار دهد.
برنامه نویسان که همزمان از چند مانیتور استفاده می کنند باید مادر بردی را انتخاب کنند که حداقل 2 پورت HDMI داشته باشد.
مراحل تعمیرات سخت افزاری روی مین بردهای الکترونیکی نیاز به تمرینات مداوم و دریافت آموزش های صحیح می باشد در صورتیکه مارا دنبال می کنید مطالب مارا به دوستانتان نیز معرفی و توصیه کنید تا از روشهای اموزشی صحیح استفاده کنند. برای آموزش های کامل‌تر و تخصصی‌تر باید در دوره تخصصی شرکت نمایید. این آموزش ها به شناخت شما در مورد قطعات و تعمیر و تعویض جزئی آنها کمک میکند اما اگر قصد یادگیری حرفه‌ای دارید، حتما در دوره‌های لپ تاپ مجتمع پل شرکت نمایید. این آموزشگاه 2 دوره برای لپ تاپ تعبیه کرده است، که یک دوره حضوری و 100% عملی در شهر زیبای رشت است، برای ثبت نام در این دوره می توانید به صفحه آموزش تعمیرات کامپیوتر بروید و ثبت نام خود را تکمیل نمایید.

دوره دیگری که این آموزشگاه ارائه می دهد، آموزش آنلاین تعمیرات لپ تاپ است که با خرید این دوره می توانید در 2 دوره تخصصی دیگر یعنی دوره کنسول های بازی و دوره تعمیرات ماینر نیز شرکت نمایید.

نظرات کاربران
نام و نام خانوادگی
ایمیل
مشاوره رایگان تلفنی